Månadsskiftet januari till februari så bytte vi ut samtliga av våra servrar, tre stycken blev två större och kraftigare paket, på köpet så ärvde vi en omfattande flytt av vårt nätverk Örebro Tribune.

Det blev ingen enkel match då vår första programvara något svajig och efter någon timme med nya hård och mjukvara så lägger allt ner, pladask! Felsökning vad som har inträffat är bland det tråkigaste man kan råka ut för - det fanns en märklig rad i loggen som löd Kernel panic - översättes kärna, den innersta delen av ett operativsystem. Vårt lilla hjärta och hjärna hade fått panik och bara lagt av.

Hanterar det mesta och sen bara få panik

Kärnans uppgift är att starta systemet, hantera resurstilldelningen, samt att kommunicera med hårdvaran. Vanligtvis fungerar kärnan som ett lager mellan datorns hårdvara och de processer som körs i datorsystemet. Nu var det nåt knas helt enkelt och jag gör det bästa av situationen, jag lägger in en stabil version av systemet sen kör vi. Det värsta var att nu gick allt i "slow motion" - jag vet vilket jabb, hur många timmar detta kommer äta av mig denna dag och kväll.

När allt åter ligger på plats med viss strul på tidigare backup så gick det ändå vägen. Nu låg vi uppe igen, försiktigt kan jag slutföra resten av installationerna.

Flera veckor tidigare var planeringsarbetet igång

Redan tidigare veckor hade jag haft planering på att åter lansera webbsidan Utryckning.se - jag hade suttit på allt min fritid och planlagt, byggt på systemet som driver sidan i nätverket på Örebro Tribune. Nu efter två veckor vill jag reda ut begreppet med nätverket Örebro Tribune.

Örebro Tribune består av två servrar (datorer på webben) som driver vårt nätverk av sidor:

Server ett (Örebro Hosting)

Server två

Det har skett stora saker senaste veckorna och nu fungerar alla system enligt vår vision. Vi fortsätter resan och hoppas ni hänger på...