Ni märker säkert att forumet på Örebro Tribune får en större roll i våran nyhetsrapportering. Forumets roll i nyhetsrapporteringen har en väsentlig mening och med tiden kommer tidningen och forumet att jobba mer ihop, detta parallellt med varandra.

Forumet är byggt på opensource-programvaran Dicourse och är ett mycket stort system som testat under en längre tid. Det är "pillemariskt" att installera och kräver tungan rätt i munnen under processen.

Under en period på ungefär 6 månader så har vi testat systemet, vi har avinstallerat och återinstallerat. Vi har satt upp nya servrar för att systemet ska hamna på rätt plats. Tidningen och forumet ligger sedan månader tillbaka på två helt skilda servrar och när tidningen ligger nere, då kommer vi snabbt att kunna meddela dig detta via driftstatusen du hittar i forumet.

Våran vision av systemet

Vi hade en vision med forumet och personligen så var jag nästan helt säker på att Discourse redan hade dom funktionerna vi nu sökte. Nu i efterhand så kan vi säga, vi kan bocka av dom kraven vi sökte, funktionerna fanns inbyggd i systemet.

Användas ändamålsenligt - för er information och hjälp

Är det krångligt att fler system blandas med i nyhetsrapporteringen? Ja det kan det vara om vi inte använder det ändamålsenligt. Vi har forumet för att snabbt kunna uppdatera aktuella artiklar och hålla en diskussion vid liv, samtidigt vill vi ge användarna chansen att vara deltagande i flödet. Exempelvis kan detta handla om att följa senaste informationen vid skogsbränder eller efterlysningar, men även vid frågor och svar till oss eller andra grupper.

Vi ville att systemets hantering vid delningen till sociala medier "bara skulle fungera", det måste vara enkelt att använda och det ska kunna dela informationen personligt.

Ämnen och kommentarer måste kunna uppdateras i realtid, du ska kunna se när ett nytt inlägg har gjorts, utan att behöva uppdatera hela sidan. Vi sökte med andra ord en blandning av en chatt och ett forum.

Du ska kunna välja själv om du måste vara registrerad och inloggad för att kunna läsa och följa inläggen.

Det kommer ha stor betydelse om du skriver, är med vid diskussioner och besöker forumet ofta. Du kommer att kunna bli belönad fram tills dess att du når moderatorstatus i forumet.

Just nu får dom 50 första registrerade medlemmarna förtroendestatus 1 i belöningssystemet. Först till kvarn är det som gäller!

Just nu får dom 50 första registrerade medlemmarna förtroendestatus 1 i belöningssystemet. Först till kvarn är det som gäller!