Örebro Tribune

Den officiella bloggen på Örebro Tribune

19 sep 2018 - 1 min läsning -

Yarn

Naturreservatet som blir en dumpningsplats till förmån för markförsäljning

För några dagar sedan skrev jag om hur Örebro kommun skövlar Varbergaskogen och om man fortsätter avverkningen kommer endast enstaka träd finnas kvar.

Naturreservat knappast. Jag vet att vissa tycker att det är rätt eftersom det fallit en hel del murkna träd de senaste åren och jag kan hålla med de som tycker så, till en viss liten del, men ett naturreservat är ett naturreservat för djur, natur och människor.

Hur som helst så upptäckte jag att det tippats grus och jord där den gamla grillplatsen låg för ett par år sedan, mellan cykelbanan och Varbergaparken. Så nu ikväll när jag såg den femte och sjätte lastbilen åka på cykelbanan blev jag nyfiken och följde efter.

Jag gick fram och pratade med den ena chauffören och frågade vad de gjorde här vid den här tiden på kvällen, klockan var strax innan 21.00.

Chauffören svarade att det här är Örebro kommuns nya dumpningsplats, jord och stenar som dumpades kom från rondellen i Ormesta.

Nu vet jag absolut ingenting om Ormesta eller nån rondell men jag fick en smärre chock, en dumpningsplats nära på inuti ett naturreservat som skövlas till förmån för ett finare område som byggs, där kommunen säljer mark i ett naturskönt område.

Jag skulle vilja att Örebro kommun förklarar sig. Vad håller i på med, vad dumpar ni och varför på kvällstid intill naturreservatet ?

(och jag ber om ursäkt för den hemskt dåliga bildkvalitén)