Örebro Tribune

Den officiella bloggen på Örebro Tribune

05 aug 2018 - 1 min läsning -

Håkan Eriksson

Det är ett fascinerande skådespel när det fungerar

Det är fascinerande hur människor fastnar i system och tankevärldar.

Det var inte länge sedan vi satte upp systemen på egna servrar, och tanken var naturligtvis att kunna underlätta kodjobbet för tidningens utveckling. Kodning på temat (utseende och funktion) måste flyta på då grundsystemet ändras snabbare än litosfärplattorna far omkring.

Jag borrade ner näsan i allt som innehöll tre små betydelsefulla bokstäver GIT, glasögonen har jag fäst på näsan och jag ger mig in i en nästan utomjordisk galax av både nördig nonsens och fakta som faller mig i smaken.

Letar ingång

Det finns så fruktansvärt mycket inom detta att det är utom mina kunskaper totalt. Fasen jag bör ladda upp nån extra procent tankeförmåga om inte hela hjärnan ska smälla till och hamna ut över skrivbordet. En slurp av det nu pissljumma kaffet, så har jag tron att jag ska finna en ingång i detta träsket.

Ett andetag , två andetag detta hjälper inte utan jag söker vidare och hamnar på en nästan "for dummies"-sida där jag ska fylla på det tomrum som jag nu vill fylla i ämnet. Jag börjar från start, detta är ovanligt för jag brukar annars skita i manualen utan kopplar in och ser vad som händer.

Nutid - vi har system som jag behärskar hjälpligt, tre system jobbar parallellt och jag ser på med stolthet när "pushed changes" serveras i babbelkanalen, på Örebro Tribunes Mattermostserver. Man kan följa varje ändring av tidningens kod, man kan vara behjälplig att bygga på koden, fast detta förutsätter naturligtvis att du vet vad du gör.

Mattermost - Örebro Tribune är ett samarbetssystem, en chatt där man diskuterar i teamet, ett "slackalternativ" som drivs på vår egna server. Här kan alla registrera sig och gå med i teamet Örebro Tribune, för att dela med sig av idéer eller bara diskutera saker. Medlemmar kan sätta upp egna team, med egna medlemmar.

För mig är det ett fascinerande skådespel när det fungerar!