Örebro Tribune

Den officiella bloggen på Örebro Tribune

24 jun 2018 - 1 min läsning -

Yarn

Förbannade semester

Man längtar hela året och i fredags blev det äntligen dags för semestern, den efterlängtade. Eller inte ?

Flera veckor med lugn och ro, valfritt vad man ska göra och vilka man ska umgås med om man ens vill det.

Sommarsol och ett par öl som hand i handske, barnen får leka bäst de vill och sova när de är trötta, inga bestämda tider, rutiner ja de lägger vi på hyllan för nu är vi lediga och släpper alla måsten. Disken växer i diskhon och maten tillagas på grillen.

Semesterresan vart går den ? Är den planerad att tillbringas utomlands eller blir den spenderad hos släkt och vänner ? Det måste ju bli en kanonbra semester för den har vi ju längtat efter hela året.

Min semester kommer tillbringas hemma, jag kommer inte resa, och semesteralkoholist är inget för mig heller däremot kommer jag andas, jobba lite extra och antagligen bli väldigt stressad och gå en massa promenader och fundera. Jag har lite svårt att varva ner och är ganska rastlös.

Lagom tills det är dags att gå tillbaka till jobbet brukar jag ha varvat ner och vill ha semester men det är väl kanske därför semestern finns, en avstressningsperiod så man orkar ett år till.

Att avvika från mängden