/ Örebro Tribune

The release of WordPress 5.0 with Gutenberg, and why you already should be planning

Bygget fortskrider - finliret och jakt på buggar ligger kvar kvar innan vi kan säga "klart".

Som ni redan vet så har bygget inför kommande Örebro Tribune varit igång ett tag. Vi har sedan två veckor kört en tidig version av systemet Wordpress 5.0 som är under stor utveckling - vissa media och människor med insyn säger att den släpps någongång nu i början av 2018. Relaeasen är alltså på intågande...

Slippa klämma fingrarna senare

Varför byta och bygga? Vi har ännu inte bytt och jag bygger för att det sker en stor förändring i publiceringssystemet i Wordpress - förbereda oss nu och slippa klämma fingrarna sen när uppdateringen verkligen är ett faktum och dyker upp.

OT-Framtid-1

Långa dagar för att få Gutenberg och Wordpress 5.0 att spela med varandra på tidningen, en jäkla massa rader med kod.

Gutenberg?

What is Gutenberg and why may it effect your website? If you have ever added a page or made a post you know the editor is pretty simple with its visual/text editor. Unless you have had a specialized template or had a developer add features or custom post types, your pages lack having much being able to be added without a little html/css know how or adding a bunch of plugins to help you. Well Gutenberg is going to change that.

WordPress plans on releasing the new style editor in 3 parts with the first part being planned for release with WordPress 5.0.

Bygget fortskrider i snabb takt och nu är det mest finlir kvar, samtidigt kollar vi så allt fungerar enligt planen.

OT-Framtid