Örebro Tribune

Den officiella bloggen på Örebro Tribune

30 dec 2017 - 2 min läsning -

Håkan Eriksson

Jag börjar tappa all respekt nu

Jag är så förbaskade trött på detta - hur svårt kan det vara att förstå?

Försöker förklara så gott jag kan, betvivlar dock att effekten kommer ge nåt och man kan inte förstå. Förbannande smällande dag ut och dag in...

Har två hundar och sedan ett par dagar så har den ena hunden (Hailey) inte vikit av från min eller sambons sida, den vågar helt enkelt inte. Varje snabb promenad för att rasta av så smäller det runtomkring, vissa smällar tar högre och andra längre ifrån oss.

Medicin när det är dags

Vi närmar oss nyårsafton, vi har inte kommit dit ännu - när den dagen kommer blir vi tvugna att medicinera henne till ett stadie om lugn. Detta kan jag acceptera.

Sista promenaderna nu innan nyårsafton kan vi göra senast vid 14-15 tiden på eftermiddagen, alla promenader efter det så går det på nåder i rask takt och allt för att komma hem igen.

Dessa dagar sover Hailey under badkaret, sitter i vår famn eller söker skydd under nån möbel.

Många individer lider med detta

Människor, djur alla individer lider för att ni ska få skjuta era fyrverkerier, detta flera dagar innan själva målet med uppskjutningen.

Vad hände?

Hur kunde det bli så här: Typ 7-8 år sedan så ville man väl "skoja" och tog hjälp av en redig pjäs som man väljer att bränna av så den smäller 20-tal meter från min hund. Detta sker vid cykelbron, cykelbanan i tätbebyggda området vid Södermalm i Örebro. Alla utom hunden, hundägaren går skrattandes, lyckliga därifrån platsen.

Efter denna dagen så funkar det bara inte när det smäller ute.

Bara står och ser på

Att politikerna bara kan stå och se på. Det är ynkligt att man inte gör något åt problemet. Man vet att blåljuspersonal blir beskjutna i bostadsområden, att djur och människor lider - det finns personer som inte kan handskas med fyrverkerier, dom riskerar skada sig själva och framförallt andra.

Att föräldrar tillåter sina barn ha detta i sin ägo och använda dessa som "leksaker" utomhus. Aja baja då är dom lika ynkliga i sitt sinne.

Förbjud skiten för dom som inte kan använda det ordentligt åtminstonde, hur fasen kan ni få till lagar på annat tjafs men detta kan ni inte förhindra.

Jag tappar all respekt nu - jäkla jamsande fram och tillbaka...

Idag blev vi nittio år